"NE HAZUDJATOK EGYMÁSNAK" Kol.3:9

ÉRDEKES IDÉZETEK

2016. augusztus 09. 08:07 - Kex_

yb 08.30.o.
Ha elmélkedsz az éves jelentésen erőre tehetsz szert az évkönyv szerint!

A vezetőtestület tévtanításai a jw.org-on

w 12.08.1. 7.o. IGAZMONDÁS
HA VALAKI egy elképesztő esetről számol be neked, mitől függ, hogy hiszel-e neki? Biztosan számítana, hogyan mondja el a történteket, és hogy igazmondó embernek ismered-e. Hiszen ha az évek során sohasem hazudott neked, hanem mindig igazat mondott, akkor most sem fogsz kételkedni a szavaiban.

w 07.03.1. 3.o.
Mint ahogy egy körültekintő vásárló kérdéseket tesz fel, mert kíváncsi rá, hogy honnan származnak a termékek, mi is bölcsen tesszük, ha megkérdezzük:

w 07.03.1. 4.o.
Egyesült Államokban működő, úgynevezett megaegyházakról ír egyik cikkében, és megjegyzi, hogy ezek az egyházak azért vonzanak egyre több embert, mert „ugyanarra az alapgondolatra épülnek, mint minden sikeres üzleti vállalkozás: első az ügyfél”. Némely megaegyház „videofilmekkel, színdarabokkal és mai zenével színesített istentiszteleteket” tart.

 7 Kérdést intéztek hozzá: "Tanító, mikor történnek meg ezek? Mi lesz a jele annak az időnek, amikor ezek megtörténnek?" 8 "Ügyeljetek - szólott -, el ne tévelyedjetek. Mert sokan fognak jönni az én nevemben és EZT MONDJÁK: ÉN VAGYOK! Továbbá: AZ IDŐ KÖZEL! TI NE MENJETEK UTÁNUK.
(Lukács 21. fejezet, Csia)

ISMERD MEG JÓL A GYERMEKEDET Wh 2016.09.  

Jézus nem vonakodott megkérdezni a követőitől, hogy miben hisznek (Máté 16:13–15). Kövesd a példáját. Teremts oldott légkört, és ösztönözd a gyermekedet, hogy beszéljen az érzéseiről, akár a kételyeiről is. Egy 15 éves testvér, aki Ausztráliában él, ezt írta: „Apa gyakran beszélget velem a hitemről, és segít, hogy tudjak érvelni. Ilyeneket szokott kérdezni: »Mit mond erről a Biblia? Elhiszed ezt? Miért hiszel benne?« Nekem kell megfogalmaznom a választ, nem elég, ha megismétlem a szüleim szavait. Ahogy nagyobb lettem, apa elvárta, hogy részletesebben válaszoljak.”

4. Miért fontos komolyan venni a gyerekek kérdéseit? Mondj egy példát.

4 Ha a gyermeked nem biztos egy tanításban, ne reagálj túl hevesen, és ne gondold, hogy vitatkozni akar. Türelmesen segíts neki átgondolni a dolgot. „Vedd komolyan a gyermeked kérdéseit – tanácsolja egy apuka. – Ne hagyd őket figyelmen kívül, mintha nem számítanának, és ne kerülj egy témát csak azért, mert félsz, hogy kínos helyzetbe kerülhetsz.” A gyermeked őszinte kérdései igazából azt jelzik, hogy foglalkoztatják bizonyos témák, amelyeket szeretne megérteni. Jézus is tett fel komoly kérdéseket, noha még csak 12 éves volt. (Olvassátok fel:Lukács 2:46.) Egy 15 éves dán fiú ezt meséli: „Amikor felvetettem, hogy tényleg a miénk-e az igaz vallás, a szüleim nagyon higgadtan reagáltak, pedig biztosan aggódtak miattam. Minden kérdésemre válaszoltak, méghozzá a Bibliából.”

 

Ma létezik egy nagy sokaság, akik bíznak abban, hogy még nagyobb pusztulás áll küszöbön. A bizonyíték szerint Jézus eljövetele rövidesen nagyban beteljesedik, mégpedig a dolgok egész rendszerén. Ez befolyásol leginkább párokat abban a döntésükben, hogy ne hozzanak gyermeket a világra. Inkább azt választják, hogy nem lesz gyermekük, csak hogy minél kevésbé legyenek hátráltatva Jézus Krisztus utasításának végrehajtásában, hogy prédikálják az Isten Királyságáról szóló hírt világszerte, mielőtt a rendszer vége bekövetkezik.”- Ébredjetek! 1974. nov. 8., 11. oldal

Nagyon érdekes, hogy ez a téma közel 42 évvel később ismét megjelenik az Őrtorony! újságban...

"Több ezer fiatal testvér és testvérnő készségesen lemond a házasságról vagy a gyermekvállalásról – legalábbis jelenleg –, hogy nagyobb részt tudjon vállalni Jehova szolgálatában. Idősebb keresztények is hoznak áldozatokat, hiszen azt az időt, melyet a gyermekeikkel, unokáikkal tölthetnének, arra használják fel, hogy teokratikus építkezéseken dolgozzanak, vagy részt vegyenek a királysághirdetők iskoláján, és ott szolgáljanak, ahol nagyobb szükség van hírnökökre. Mások a személyes érdekeiket félretéve fokozzák a szolgálatukat az emlékünnepi időszakban. Az ilyen teljes szívű szolgálat nagy örömet szerez Jehovának, aki soha nem felejti el a munkánkat és az iránta mutatott szeretetünket. (Olvassátok fel: Héberek 6:10–12.) Te is tudnál még több áldozatot hozni Jehováért?" (W2016. április, 9. old., 17. bek.)


"Alig várva már ennek az elvetemedett rendszernek a végét, Jehova népe időnként találgatásokba bocsátkozott a „nagy nyomorúság” kitörésének idejét illetően, sőt még annak számítgatásaival is összekapcsolta ezt, hogy milyen hosszú egy nemzedék életideje az 1914-től kezdődő időben." (Az Őrtorony 1995. 11. 01. 17. old. 6. bek.)

 

SÁTÁNI-nak nevez az Őrtorony korábbi ŐRTORONY-TANÍTÁSOKat!
*** w91 8/15 17. o.17.bek. Jehova túláradó jósága ***
17 Ez a prófécia először i. e. 537-ben teljesedett be, amikor a zsidók visszatértek a babiloni száműzetésből az Ígéret földjére. A mi időnkben ez akkor kezdett teljesedni, amikor 1919-ben a szellemi Izrael maradéka kijött Sátán szervezetéből és őszintén keresni kezdte Jehovát és jóságát.

-----------------------

Piramis: w00.1/1. 9-11.o. 17. bek. ; (cikk)

17 Ezt az úgynevezett kőbibliát nagy becsben tartották évtizedeken át, míg a Mindazok folyóiratja 1929. január 1-jei száma (The Watch Tower 1928. november 15., december 1.) nem tisztázta, hogy a Bibliában található tanúbizonyság igazolására Jehovának nincs szüksége olyan kő emlékművekre, amelyeket pogány fáraók építettek, és amelyek démoni, asztrológiai jeleket tartalmaznak. Ésaiás próféciájának inkább szellemi teljesedése van, mint ahogyan a Jelenések 11:8-ban lévő „Égyiptom” is Sátán világát jelképezi. Az ’Úrnak oltára’ a felkent keresztények elfogadható áldozatait juttatja eszünkbe, melyeket még e világ ideiglenes lakosaiként mutatnak be (Róma 12:1; Zsidók 13:15, 16). Az Egyiptom „határán” lévő oszlop a felkent keresztények gyülekezetére mutat, amely „az igazságnak oszlopa és erőssége”, és amely tanúbizonyságként áll „Égyiptomban”, vagyis a világban, amelyet készülnek elhagyni (1Timótheus 3:15).

Ez a "TISZTÁZÁS" erőteljes bocsánatkérést is tartalmazott a hivatkozott wh utolsó bekezdésében:

Mi most csodálkozunk azon, hogy egykor hogyan hihettünk a gizehi pirámisban és miért fordítottunk időt annak tanulmányozására. Mi most ennek tanulmányozásával nemcsakhogy fel akarunk hagyni, hanem Istentől bocsánatot akarunk kérni, hogy az azzal eltöltött időt elfecséreltük. Az időt azzal akarjuk megváltani, hogy az ő parancsainak való engedelmeskedésben továbbsietünk, az ő kegyes szavaira emlékezvén: ,.És így szólván ama napon: Hálákat adok néked, ó Uram! mert jóllehet haragudtál reám, de elfordult haragod, és megvigasztaltál engemet! Imé, az Isten az én szabaditóm, bízom és nem félek, mert erősségem és énekem JEHOVA az Úr, és lőn nékem szabaditóm! S örömmel merítetek vizet a szabadító kútfejéből, és így szólotok ama napon: Adjatok hálát az Urnak, magasztaljátok az ő nevét, hirdessétek a népek közt nagyságos dolgait, mondjátok, hogy nagy az ő neve!” — Ésaiás 12:1—4.

 

---------------------------

w1929.01.01./1
43 ...Ez a bölcsesség nem Istentől, hanem az Ördögtől van...
w1929.01.01./2
34.
Hogyha Sátán a felkenteket arra tudja félrevezetni, hogy figyelmüket egy, Egyiptomban levő kőépítményre fordítsák, annak méreteit tanulmányozzák, hogy eldöntsék azt a határozott időpontot, amikor a kiválasztottak meg fognak dicsőülni, bizonyos, hogy akkor célját elérné. Ezzel ezek elméjét Jehovától és próféciáinak jelenlegi csodálatos beteljesedéseitől elterelné. ... Sátán egyik legravaszabb terve, amit célja elérésére kieszelt és alkalmaz, a gizehi pirámis felhasználása volt. Vannak ugyanis olyanok, akik a piramisra támaszkodnak és azt is állítják, hogy Krisztushoz tartoznak és az ő követői.
37. A piramis hivei és tanítói, akik magukat Krisztushoz tartozóknak tartják, azt mondják, hogy a pirámis az a nagy jel és csoda, amit az írás említ. Világos, hogy ebben megcsalattak. Sátán azon ravasz terve, hogy a keresztyéneket arra vegye, hogy hitüket a gizehi pirámisra építsék,...
47. Mi most csodálkozunk azon, hogy egykor hogyan hihettünk a gizehi pirásmisban és miért fordítottunk időt annak tanulmányozására. Mi most ennek tanulmányozásával nemcsakhogy fel akarunk hagyni, hanem Istentől bocsánatot akarunk kérni, hogy az azzal eltöltött időt elfecséreltük.

_________________________________________

IGAZSÁG - VILÁGOSSÁG
Zion's Watch Tower, February, 1881 (p. 188) (cikk)
 „...ugyanaz az Úr, aki akkor világossággal látott el minket az igéből, még most is ugyanúgy gondoskodik erről. (...) Ha embert követnénk, kétségkívül más lenne a helyzetünk; az egyik emberi ötlet kétségkívül ellent mondana a másiknak, és azt, ami egy vagy két vagy hat évvel azelőtt világosság volt, most sötétségnek tekintenénk. Istennél azonban nincsen változás, még a visszafordulás árnyéka sem, és így van ez az igazsággal is; bármely ismeretnek vagy világosságnak, amely Istentől jön, olyannak kell lennie, mint a szerzője. Az igazság új szemlélete sohasem mondhat ellent egy korábbi igazságnak. Az „új világosság” soha nem oltja ki a korábbi „világosságot”, hanem növeli azt.

_________________________________________ 

w10 9/15 21. o.

1. Kit fogadnak el Jehova Tanúi vezetőjüknek, és miért őt?

A KERESZTÉNYSÉG egyházainak emberi vezetőik vannak, például a római katolikusoknál a pápa, a görögkeleti egyházakban a pátriárkák és a metropoliták, és más vallásoknak is vannak vezetőik. Jehova Tanúi egy embert sem fogadnak el vezetőjüknek. Egyetlen embernek sem a tanítványai vagy a követői. Ez összhangban van Jehova prófétai kijelentésével, melyet a Fiával kapcsolatban mondott: „Íme! Tanúul adtam őt a népeknek, vezetőül és parancsolóul a népeknek” (Ézs 55:4). A felkent keresztények nemzetközi gyülekezete és társaik, a ’más juhok’ nem akarnak semmilyen más vezetőt, csak azt, akit Jehova adott nekik (Ján 10:16). Egyetértenek Jézus következő kijelentésével: „egy a Vezetőtök, a Krisztus” (Máté 23:10).

 _________________________________________

Wh 2001.06.01.

VEZETŐ

Nem tartják magukat Isten népe VEZETŐINEK !

A vezetőtestület a világmindenség szuverén urának, Jehovának és a gyülekezet fejének, Jézusnak az irányítását követi (1Korintusz 11:3; Efézus 5:23). Tagjai nem tekintik magukat Isten népe vezetőinek. Az összes felkent kereszténnyel együtt „követik a Bárányt [Jézust], bárhová megy is” (Jelenések 14:4). Nagyra értékelik, ha imádkozunk értük és a munkájukért.

---------------------------

Nem tekintik magukat vezetőnek

 A Vezető Testület Isten szent szellemének az irányítását követi. A tagjai nem úgy vélekednek magukról, hogy ők Jehova népének a vezetői. A többi földön élő felkent keresztényhez hasonlóan ők is „követik a Bárányt [Jézus Krisztust], bárhová megy is” (Jel 14:4).

 

http://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/2001403#h=14

jehovatanui.blog.hu/2012/03/21/olvashato_igy_is_az_ortorony„Titeket . . . ne hívjanak rabbinak, mert e g y a ti tanítótok, ti pedig mind testvérek vagytok. Ezenkívül senkit se hívjatok atyátoknak a földön, mert e g y a ti Atyátok, az égi. »Vezetőnek« se hívjanak benneteket, mert e g y a Vezetőtök, a Krisztus. Hanem aki a legnagyobb köztetek, az legyen a szolgátok” (Máté 23:8–11).

_________________________________________

VÁLTOZÁS

Példabeszédek 24:21

Fiam, féld Jehovát és a királyt.+ Ne keveredj a változást pártolók közé,+ 22 mert olyan hirtelen jön az ő szerencsétlenségük,+ hogy ki veszi észre a változást pártolók vesztét?

_________________________________________

SZERVEZET

“Óvakodj a "szervezettől". Ez teljes mértékben szükségtelen. A Biblia előírásaira van egyedül szükséged. Ne keresd a lehetőséget, hogy megkötözd mások lelkiismeretét, és ne engedd meg másoknak, hogy megkötözzék a tiédet. Higgy és engedelmeskedj, annak szellemében, ahogyan ma megérted Isten Szavát, és így folyamatosan növekedj a kegyelemben, ismeretben és szeretetben napról napra.”
 
Sioni Őrtorony
1895. szeptember 15.
A hasznos gyülekezeti alkalmakkal kapcsolatban

_________________________________________

Nem utasítanánk el, hogy testvérként kezeljünk valakit, mivel ő nem hisz abban, hogy a Társulat az Úr csatornája. Ha mások ezt másként látják, az az ő előjoguk. Teljes lelkiismereti szabadságnak kell lennie.” (Őrtorony, 1920. április 1., 100. old.)
 
Joseph Rutherford (Bíró)
Az Őrtorony Társulat 2. elnöke
A jelenkori Jehova Tanúi megalapítója

_________________________________________

 "Hogyan fogja Jehova megmutatni, hogy az ilyen papi próféták csalók? Úgy, hogy nem engedi beteljesedni azt, amit Istentől jövő "kijelentés"-ként, Istentől jövő ígéretként hirdetnek, vagy amit az Ő nevében állítanak" (Az Őrtorony 1980-1981 [reprint kiadás, 1997] 1980. 03. 01 17.o 29. bek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kobuki.blog.hu/api/trackback/id/tr168742736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása